måndag 9 november 2009

Jag har vunnit!!!

Jag har blivit utsedd till årets ungdomscoach av Stockholms Rotaryförening! TACK Rotary Kronhuset som tog initativ och nominerade mig!

Eftersom jag ju har varit sjuk kunde jag tyvärr inte själv ta emot priset i Stockholm idag, så två av mina systrar fick representera mig.

Känner mig jättestolt!Jag hade självklart inte varit här om det inte var för allt stöd och pepp från min underbara familj - och alla ni andra som är med och stöttar på olika vis!!

Jag vann med motiveringen:

Emelie Kanter, som är 22 år gammal, har under ett par års tid lyckats bygga upp ett barnhem i Ghana för 130 föräldralösa barn, varav 67 barn är inneboende.

Med egen kraft och egna insatser har Emelie med ekonomiska medel, som hon lyckats skrapa ihop när hon är hemma mellan varven och arbetar i pappans butik plus det hon lyckats samla in i Sverige från donatorer, byggt upp ett hus med tillgång till rent vatten, ordnat kläder, mat och husrum till alla barnen. Hon har vidare skaffat hälso- och sjukvårdsregistrering och därmed berett dem som varit undernärda och svårt sjuka möjlighet att få läkarvård.

Nu har han också byggt upp en skola och fått den inregistrerad och godkänd av Ghanas
Skolmyndigheter. Hon har anställt lärare som sedan i våras bedriver undervisning för de äldre barnen. Hon införskaffar undervisningsmaterial såväl från Sverige som lokalt i Ghana, bänkar så att de slipper sitta på marken.

Skolan heter GREAT ANDOH INTERNATIONAL SCHOOL. Där coachar Emelie också de äldsta barnen att gå vidare till högre utbildning för att de därmed skall kunna få en lyckad start i livet.

Emelie har lyckats med något, som väldigt få har lyckats med. Hon har bidragit till att ge föräldralösa barn ett värdigt liv men också en utbildning och ett stöd för fortsatt skolning och utveckling. Hon är en mycket värdig mottagare av stipendiet som Årets Ungdoms Coach 2009.

7 kommentarer:

 1. Supergrattis!!! du är värd det!!

  SvaraRadera
 2. Stort grattis!! Hoppas du snart blir frisk. Vi har ännu inte fått besked om stipendiet, men det kommer nästa vecka. Då kan vi kanske ses igen? Kramar från
  Peter H.

  SvaraRadera
 3. Stort grattis. Du är verkligen värd priset. Krya på dig!

  SvaraRadera
 4. Grattis!
  Hälsningar från 4E Hagenskolan

  SvaraRadera
 5. Stort Grattis! Det är du verkligen värd. Hälsningar Eva

  SvaraRadera
 6. Stort GRATTIS Emelie!! Detta är du verkligen värd! Jag hoppas innerligt att de har fått ordning på din infektion nu och att du är hemma igen.
  Kram från Ingalill i Stenungsund

  SvaraRadera
 7. Jätte grattis gör min första insättning en del av min månads peng idag. Lycka till Hugo:)

  SvaraRadera