onsdag 9 juni 2010

Utflykt

Här kommer lite bilder från en studieutflykt vi gjort. Vi åkte till Akosombo och Accra independent field. Akosombo är en jättestor dam, ledde till världens största 'tillverkade' sjö...och massa problem för lokalbefolkningen och miljön...Men är ett fint ställe och barnen fick lära sig mycket bla om hur elektricitet skapas...

Barnen var laddade och förväntansfulla. Resan skulle ta 90 minuter, men tog 4 timmar dit och 6 timmar sen....; )Lång resa tyckte vi men barnen var superglada och sjöng och busade hela vägen! 'Titta vatten, titta bilen, titta huset, titta bussen, titta havet...varför är det så många hus? Var kommer vattnet ifrån? Hur körs en bil?...' Miljoner frågor! Visar hur viktigt det är att då och då lämna skolans skyddade värld och komma ut och se lite annat.


Vi fick lära oss hur elektricitet uppstår.


En utflykt gör också mycket för barnen och lärarna, för 'vi-känslan'. Att få gemensamma upplevelser och intryck. Det finns massor att prata om sen...många gemensamma minnen, det är mysigt.
På Accra Independent Square på vägen hem- viktigt att barnen lär sig sin historia!kram så länge

1 kommentar:

  1. Hej Emelie! Skickat ett mail till dig ang. dig och ditt jobb. Så om du är sugen på att läsa mitt dessvärre superlånga mail så är du mer än välkommen! Såg att din syster kollar in där ibland och så, så det kändes ju betryggande.

    Hoppas vi hörs av, var rädd om dig!

    MVH Sarah

    SvaraRadera