måndag 4 januari 2010

julen

Nu är vår första jul och nyår över och kan inte säga något annat är SUCCÈ!

Barnen hade en underbar jul och det var längesen jag hörde Jacques så lycklig. Han kunde inte sluta skratta och under hela samtalet så hörde jag hur han liksom smålog...;)

Pratade med många av barnen på julafton (hur gjorde man innan skype?) och det var också helt ljuvligt att höra dem sååå uppspelta. Jacques hade ordnat en stor låda och slagit in massa olika små presenter, alla fick var sin....


Finklädda! Kanske känner ni igen några kläder...?

Dagen började med att det blev bröd med jordnötssmör till frukost! Sen var det full aktivitet och förberedelser till kl tre. Då är alla barnen med och städar, lagar mat och fixar. Kl tre hade dom lekt, uppdelade i lag ung som vi gör femkamp här hemma. Dom hade hoppat säck, spelat pingis, haft boll lekar...

Sen var det höjdpunkten. Friterad kyckling med ris!


Kyckling = fest!

Efter det var det dans hela natten lång! Jag önskar att ni kunde får uppleva en danskväll på barnhemmet - det är sån energi!!
...släcker törsten med läsk och vatten!


En av mina äldsta killar, Francis Wittey, har haft lite problem med engelskan.
När vi pratar så säger han alltid 'I love you' and 'I miss you' MEN på julafton så överraskade han mig helt. Plötsligt var det tusen frågor....hur jag mådde, hur min familj mådde, var jag var någonstans, om jag hade ätit, vad jag hade ätit, när jag skulle komma....enorma framsteg!

Tack alla som bidrog till en härlig och glad jul för barnen!

kram emelie


Coolaste kidsen i stan! Ama och Daddy.
Daddy är klädd i traditionella kläder.

1 kommentar:

  1. otroligt emelie! :) så himla intressant o kika in o läsa hur det går. du gör en så bra insats! och visst saknar man tillbaka till ghana!
    kramar sandra från haparanda

    SvaraRadera