måndag 8 februari 2010

Gästbloggning: En dag på Kakum National Park


Hej!
Jag (Emelies kompis Josephine som besökte Great Andoh i höstas) tänkte skriva om en väldigt händelserik dag för såväl barnen som lärarna på Great Andoh. Under mitt besök fick jag nämligen följa med på deras första skolresa. Självklart var detta en stor dag. Att barnen, tillsammans med lärarna, gemensamt fick komma utanför barnhemmet. Rektorn på skolan hade hyrt en buss men helt missbedömt hur många barn som skulle med. I en buss för 14 personer blev vi tvungna att bokstavligen talat trycka in 44 personer.
Bussen som tog oss till Kakum (rektorn med ryggen mot kameran).

Dock inga sura miner här inte! Barnen sjöng, spelade på medtagna trummor och skrattade non-stop under hela bilfärden (som varade 3 timmar) från skolan till Kakum National Park.
När vi väl var framme och barnen steg ur bilen blev dom knäpptysta, tog fram sina anteckningsblock och koncentrationen var total. Varenda skylt vi passerade noterade barnen.

Barnen i sina fina skoluniformer antecknar information om regnskogen som de senare hade prov på.

Vi mötte upp vår guide "Still Alive" (ja, han hette det) som kände till regnskogen bättre än elefanterna som bodde där. Han hade ett föredrag där han berättade om skogens alla träd, djur och om den berömda "Canopy Walkway" som är en 330 meter lång bro 40 meter över marken som vi alla gick över. Jag tror att Emelie och jag var räddast och skek högst.

Canopy Walkway

Emelie och några av de äldsta killarna har precis gått över hela bron!

Alla barnen var så glada när dagen var slut och Emelie var så stolt över hur duktiga dem varit.

Nu på torsdag är det bara två veckor kvar tills Emelie och jag åker tillbaka och det känns helt fantastiskt! Vi är båda väldigt nervösa och förväntansfulla men längtar längtar längtar tills vi kommer dit.
Hörs snart igen!

Stor kram Josephine

Ps. Missade du Emelie på TV4 Göteborg? Här är reportaget!http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/goteborg?videoId=1.1492057

2 kommentarer:

  1. 44 st i en buss gjord för 14 st!!! dessutom i 3 timmar imponerande tålamod. bra jobbat med 330 m Canopy Walkway, det är ju bara att bita ihop... :-)

    Sköt om er.
    Trevlig helg
    //Magnus i V-ås

    SvaraRadera