söndag 5 september 2010

Radiotävling och fotbollsturnering!

Vi har ju gått med i en aktivitetsförening som heter GNAPS (Ghana National Activity Program for Schools). Det är den bästa utbildningen, ger barnen så mycket!

En av de häftigaste sakerna som var en radiotävling som vi var med i. Barnen skulle svara på olika frågor och stava till ord live på radion...tanken är att göra kunskap till något roligt men också med lite tävlan i som en motivation!Fredrick och Muhammed representerade Great Andoh. Snacka om att dom var nervösa!!
Dom jobbade i lag, Fredrick (till vänster) är lite snabbare så under första matchen svarade Fredrick på alla frågor...jag såg hur Mohammed tog sats för att svara men hann inte med...utan blev att han satt tyst.

Men sen var det så gulligt, för under andra halvan så kommer Fredrick på sig själv. Då flyttar han fram Mohammed närmare mikrofonen, lägger armen om honom, klappar honom på ryggen och säger: Okey ?. Sen var det Mohammed som fick vara västa stjärnan!

Och....VI VANN!!! Ojojoj när killarna kom hem så var de tyo 10 cemtimeter längre. Alla barnen kom springande emot dem och hurrade och kramade!

Det är genom NAPS som vi också spelar olika fotbollsmatcher.

Och i 4 månader har killarna kämpat med fotbollen. Vi själva tycker (såklart!) att killarna är super duktiga, men varje gång vi spelat match så förlorar vi, varje varje gång :) I början var det riktigt tufft, killarna var helt förstörda. Men nu är lite bättre, man lär sig att ta motgångar i ett lag.

Men vet ni vad som händer? Jag reser jag hem, 2 dagar efter jag är hemma har vi 3-dagars tunering.. Vet ni vad?! Vi gick vidare 1 dagen som etta! i gruppen... STORT. Barnen ringde och den första minuten förstod jag ingenting för all skrek i mun på varandra :)

hörs snart kram!

1 kommentar:

  1. Vad underbart!! Vilka otroligt härliga och duktiga barn du har! =)

    SvaraRadera