tisdag 14 september 2010

....därför är jag så glad!!!

Vet inte riktigt var jag ska börja...men måste nog först säga att det allra största för mig under de här två åren med barnen och Great Andho och det som gör mig så glad. Varje dag. Det är det otroliga engagemang som jag möter från människor. Familj, vänner...men kanske framförallt det från helt okända personer! Personer som läst eller hört om mitt arbete - och sen tar en kontakt - ger en peng eller delar med sig av idéer och erfarenheter.

Alla ni som följer mig, skickar ett mail, skriver en kommentar, ringer då och då, stannar på för en pratstund eller lite pepp på ICA Effkå när jag jobbar..... Farmorn som gav sina tre barnbarn att stödja mig varje månad i julklapp, min syssling och hans fru som slutat köpa presenter när de går bort utan ger pengarna direkt till Great Andoh istället, och ännu häftigare - deras kompis som ska gifta sig och som jag aldrig träffat men som på inbjudan skrivit att inga presenter utan pengar till Great Andho! - killen i mellanstadiet som sålde sina leksaker och skänkte pengarna, mina tre huvudmånadssponsorer (LD, Fam J och stockholmsfamiljen) som ger mig trygghet varje månad, Rotary-familjen med all erfarenhet och coachning (RB), Cecilia som hjälpt mig med mitt fina infomaterial, ni som vill vara med och stötta bygget, Helene som dansar.....ja listan är mycket längre och ni vet vilka ni är. Bara häromdagen hade jag ett hur spännande möte som helst med ett par som hört av sig och var intresserade av att vara med och stötta långsiktigt....
Jag hoppas också ni förstår - verkligen förstår - hur mycket kraft och framtidstro som detta engagemang ger mig. När det ser tufft ut...oron växer för att pengarna inte räcker till för det som behövs...matpriserna bara går upp och upp....barnen blir sjuka och behöver dyr vård...drömmen om att kunna bygga nytt känns långt borta....då tänker jag på alla som ger av sitt engagemang och av sina pengar och tänker - det ska gå!!

Det var en sån här spontankontakt för två veckor sedan som ledde till att jag i fredags stod på Skandinaviums scen (!!) och berättade min, Jaqcues och barnens historia för 2500 (!!!!!) personer. Jag bytte kläder tre gånger den morgonen. Först av lite allmän nojjighet...sen för att jag var helt genomblöt....; )

Det var Mary Kay som hade ett stort event för sina nordiska, fristående återförsäljare. Bara det var en upplevelse i sig att vara med på. Det var tur att det inte var typ en stor bank eller något....då hade jag nog varit ännu mer nervös ha ha. Tänk er 2500 coola kvinnor i ett rosa Skandinavium! En härligare publik hade jag inte kunnat önska mig!

Jag var inbjuden av Bo Wallblom som är VD på Lesley Cosmetics AB/Mary Kay. Bo hade hört mig på radio....Dom var grymt peppande innan jag skulle upp på scenen, gjorde att jag kände mig rätt lugn och Bo höll en superfin introduktion. Precis innan jag ska gå upp säger Bo 'Jo Emelie, har jag sagt att det här är första gången på 20 år som någon utanför Mary Kay familjen gör en presentation på ett sånt här event....'

Får jag säga det själv (och det får jag ju eftersom det är min blogg ha ha...) så gick det väldigt bra! Jag brukar prata till bilder på barnen och från skolan, och barnen är ju det bästa jag vet i världen, finns ju inget som gör mig gladare! Så därför känns det inte som en presentation som man gjorde i skolan typ...jag berättar ju bara vår historia, och barnen är liksom med mig.

Det var en rejäl kick kan jag säga...Men sen fick jag som en chock. Visste att dom på något vis skulle stötta Great Andho...men fick en check som lägger grunden för och gör att jag nu på riktigt kan tro att vi kan nå vårt mål och uppfylla vår dröm: att köpa mark och bygga ett nytt, eget barnhem och skola!!!

Så otroligt generöst. Kan inte riktigt fatta det ännu.

...och allt detta för att Bo lyssnade på radio (som radioYlva peppat mig att ställa upp i) och inte bara sådär som man själv lätt gör, tänker att '...ja det var ju intressant och spännande...' utan också agerade på det - ringde upp mig, träffade mig och syster Ulrika och sen störst av allt för mig - vågade satsa på mig, Jaqcues och barnen! Det betyder lika mycket som pengarna.

Kommer en bild snart också hoppas jag!

kram till er alla, vi är bäst tillsammans!!!!

14 kommentarer:

 1. åh vad kul emelie kram och kärlek ylva

  SvaraRadera
 2. That really is great news - no wonder you've been so happy! Plus: Scandinavium. You're like a proper Rock Star now. ;-)

  SvaraRadera
 3. du är ju så jäkla grym!! hälsa mina älsklingar från mig! massa kärlek från mickis

  SvaraRadera
 4. Det är fantastiskt kul! Bra jobbat tjejer, ni gör verkligen en insats som kommer leva länge och i flera generationer.

  SvaraRadera
 5. Emelie du är fantastisk, det är helt ofattbart att det finns så underbara människor som du. Man blir så otroligt glad av att höra hur du kämpar och att du lyckas.
  Tusen kramar och god tur fortsättningsvis.
  Siv

  SvaraRadera
 6. WOW Emelie! Du är verkligen en inspiration, en toppen tjej med ett enormt hjärta! Jag var på seminariet på Scandinavium och blev helt tagen av din berättalse, så grymt bra jobbat av dig och Jaques. Jag hoppas verkligen att pengarna kan hjälpa er i ert projekt!
  Lycka till med allt och tack för att du delade med dig av din historia!
  Kram, Linda

  SvaraRadera
 7. Jag instämmer till fullo med föregående talare (skrivare)! Du är grym Emelie!
  Tror inte ett öga var torrt på Scandinavium, inte mina i alla fall...
  Kram och lycka till!
  Marie

  SvaraRadera
 8. Så roligt Emelie! Och du är fantastisk. Lycka till med skolan. Kramar Eva

  SvaraRadera
 9. Fantastiska Emelie, du är helt otrolig,även jag var en av dem på skandinavium och jag imponerades djupt av din drivkraft och jag berättar om dej för alla mina underbara kunder så vi delar med oss till denna fantastiska verksamhet. TACK för att Du finns och det arbetet du gör. Stor kram och mkt kärlek

  SvaraRadera
 10. Karin Kajlöv Fristående Hudvårdskonsult MK23 september 2010 18:58

  Emelie, jag kan inte med ord beskriva hur din historia rörde min själ. Jag och många av mina syster konsulter grät när vi hörde dig i Scandinavium. Ser att några av dem har skrivit till dig,du är en fantastisk kvinna som ger så otroligt mycket av dig själv utan att kräva något tillbaka!!! Du är grym!! Har berättat om dig för mina kunder och många vill stötta dig.
  Tack för att du är du och för att du gör det jobb du gör. Bamse kram och enormt med kärlek!!

  SvaraRadera
 11. Therese Malmsten, Fristående Hudvårdskonsult MK23 september 2010 22:31

  Emilie, vilken tjej du är. Är så imponerad av ditt engagemang. Lyssnade på dig i Scandinavium - inte ett öga var torrt på den rad som jag satt. Din historia var det stora samtalsämnet bland konsulterna på måndagen efter, du är en fantastisk ung kvinna med stort hjärta - så såå sååå Go-give.
  Bara fortsätt med det du gör - du gör enorm skillnad för dessa barn, glöm aldrig det.
  Stort lycka till med dina planer med ny skola och allt.

  SvaraRadera
 12. Fristående Hudvårdskonsult Helena Lidén23 september 2010 23:09

  Först och främst Emelie vill jag tacka dig för att du kom till Scandinavium och berättade er historia för oss! Jag lyssnade intensivt på det du hade att säga och i slutet laddade jag inför vad Bo skulle komma med på scenen till er! Helt otroligt vad man vill ge er! Jag har börjat hålla Välgörenhetsklasser där 10% av min vinst går till er Great Andho och 10% till bröstcancerfonden. Jag hoppas och vet att fler än jag kommer att hjälpa er så gott vi kan! Du är en sån stark inspirationskälla! Ni ger och ger! Nu är det er tur att få tillbaka! Den gyllene regeln talar så starkt hos dig! Tusen kramar och Hundratusen till!!!

  SvaraRadera
 13. Hej Emelie!
  Jag letade efter ett bra ändåmål att donera pengar till och blev tipsad från en MaryKay-konsult om dig och ditt arbete! Och jag måste bara säga: WOW! Fantastiskt! Ditt projekt är beundransvärt!

  SvaraRadera
 14. tack fina fantastiska ni för allt ert spontana engagemang, betyder så otroooligt mycket!!! kan inte riktigt fatta att alla drömmar vi har haft (och all oro...) nu börjar kunna bli verklighet....stor kram till er alla!!!! emelie

  SvaraRadera