onsdag 28 juli 2010

Rapport från en stor dag - besök av svenska ambassadören!

Jag har haft en del kontakt med Sveriges ambassadör för Ghana Per Lindgärde (som är i Nigeria) innan. Vi träffades när han var i Stockholm förra hösten. Min dröm har varit att han skulle komma och hälsa på oss och veckan innan jag åkte hem så blev det av....tillsammans med MajInger Klingvall (som ansvarar för Ghana på UD och som är fd biståndsminister) och sveriges konsul i Ghana, Mr Amarkai (som jag ju haft mycket kontakt med)Jacques tillsammans med svensk konsuln Ambassadör Per med några av lärarna

Det var en stor dag för oss mina vänner! Dagen innan hade Per varit på TV i ett möte med vice presidenten....och dagen efter var han hos oss....ja ni fattar, alla vara supernervösa men spända! Det boostade barnen och lärarna!Planen var att de skulle komma på morgon men som allt i Ghana så går det aldrig riktigt att planera fullt ut, istället blev det på eftermiddagen. Det gick superbra. Vilka öppna och härliga människor! Inte alls märkvärdiga (inte för att jag trodde det men ni förstår....) utan väldigt enkla att prata med och väldigt intresserade.

Barnen hade förberett en liten uppvisning, dansade, spelade musik, sjöng och gjorde små sketcher.Efter det sa Per Lindgärde några visa ord till barnen. Han sa att det finns två saker som är viktiga. Den ena är utbildning/kunskap....och det andra är fotboll ; ) Sen gav han barnen en fotboll...och frågade om han fick spela med barnen! Ha ha väldigt roligt!VI fick lite fler presenter, bla en bok som Sverige som var helt fantastiskt fin "Amazing Sweden". Och svenskt godis...mmmums!

Kram Emelie

1 kommentar:

  1. Härligt med sådan respons!! Ni är viktiga!

    SvaraRadera