torsdag 23 april 2009

Stort och smått

Varje dag är så händelserik. Helt slut när jag går och lägger mig på kvällarna. Och det är verkligen stort och smått...

Snart blir det nya lärare....
Igår hade vi möte med lärarna (2 timmar på det lokala språket, jag satt mest och log....). Det har varit jättemycket problem med framförallt två av lärarna, dom har bara kommit och gått, varit väldigt oengagerade. Jaque har pratat med dom flera gånger men nu var det dax att sätta ned foten. Vi har faktiskt fått in flera ansökningar från lärare som vill komma och jobba här och vi måste tänka på barnen. Vi kan inte ha folk här som inte jobbar och inte känner engagemang. Så mötet slutade med att de två kvinnorna ska sluta, och att den tredje läraren Madam Lydia ska vara kvar. Hon är helt underbar kvinna! Lätt till skratt och en jvl på att dansa....barnen älskar henne! Så nästa vecka blir det till att hålla intervjuer...ska bli väldigt spännande



Här är Daddy/Kofi, 'Great Andohs Maskot'. 2-3 år men redan kung pa skolan...


Bygget....
Bygget av skolan är i full gång! Vi hjälps åt alla (jag ar inte lika delaktig längre för det är så sjuuuukt varmt, 37C så jag orkar inte jobba ute så länge...)



Ordning och reda på maten....

Barnen äter ju alldeles för ensidigt. Ofta ris till frukost lunch och middag. För att komma till rätta med detta har vi hittills:

1) gjort i ordning ett rum som vi ska ha som matförråd, med hyllor på väggarna och med lås på dörren. Det gör att vi kan göra ett stort inköp i veckan. Nu har vi köpt buljong, kött och fiskkonserver, fruktkonserver, ägg mm. Färsk frukt och grönsaker är jättedyrt här.

2) Gjort upp ett matschema för hela veckan så att barnen ska få varierad kost och så att vi kan planera våra inköp.

Tv...

Jag hade fått in lite extra pengar på kontot (tack!) och bestämde mig för att göta något extra också för barnen. Så Frank och jag åkte till en begagnatmarknad och köpte en begagnad tv och dvd! Det var grymt uppskattat av barnen. Barnen som annars är sjövilda satt som fastklistrade i 4-5 timmar till Shrek, Skönheten och Odjuret och Snövit. Härligt att se dom så glada! Och jättebra för engelska. Tänkte också att vi skulle kunna använda i undervisningen sen.

Vi har inte köpt madrasser för att alla ska kunna ha och sova på ännu men som ni ser så är det inga problem att sova ändå...inte om man har varit ute och busat hela dagen!!!

1 kommentar:

  1. Tack för att jag får ta del av din resa. Så spännande för dig att få vara med och välja ut nya lärare. Jag önskar er ett stort lycka till och hoppas ni hittar lärare som verkligen passar in i er verksamhet. Det är häftig att det kan finnas så mycket kärlek och engagemang bland människor som har det så svårt/ Madelene

    SvaraRadera